Tassen bedrukken voor het goede doel

Tassen bedrukken voor het goede doel

Maxilia steunt verschillende projecten en goede doelen. Vanuit het plan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen worden projecten geselecteerd. Zo ook tasjes voor Stichting Gave.

Deze stichting zet zich in voor het welzijn van asielzoekers. Ze willen asielzoekerkinderen een aangenamer verblijf bezorgen door speelgoed in te zamelen en aldaar uit te delen. Vooral net voor de donkere dagen rond kerst is dit een welkome aanvulling!

Wat houdt de actie in?

De actie zit goed in elkaar: om de onkosten te dekken kunnen deelnemers voor een gering bedrag een tasje kopen. Thuis vul je het tasje met knikkers, autootjes, pennen, potloden, kleurboeken of ander speelgoed. De tassen worden vervolgens weer ingeleverd bij de vrijwilligers en naar de kinderen gebracht.

Vanwege de diversiteit van kinderen is er een slim systeem bedacht om de kinderen iets te geven waar ze echt iets aan hebben. Het tasje zelf heeft natuurlijk iedereen iets aan, maar het gaat nu vooral om de inhoud. Aan de hand van kleurtjes weet iedereen voor welke doelgroep de tas is bedoeld. Blauwe en roze tassen markeren dat de tas voor jongens of meisjes is. De gradatie van donkere en lichte kleuren maken onderscheid tussen jong en oud.
De aller jongste kinderen krijgen een knuffeltje.

tassen bedrukken
Een duidelijk systeem; voor ieder wat wils!

De actie wordt georganiseerd door Jaap van de Kamp uit Veenendaal. Hij zet zich in voor onder andere de Stichting Gave en Stichting De Samaritaan. De rugzakjesactie, zoals het genoemd is, werd al eerder gehouden.
Vorig jaar was het een succes, maar het zou natuurlijk nog mooier zijn als het dit jaar overtroffen wordt!

tassen bedrukken

Wat kan ik doen?

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! De actie loopt nu via onder andere het kinderkoor, de jeugdvereniging en de kosters van verschillende kerkelijke gemeenten in Veenendaal, maar in principe kan iedereen meedoen!
De actie is nu in volle gang en er kunnen geen aanmeldingen meer ontvangen worden. Maar, voelt u zich wel aangesproken door de actie? Doe dan volgend jaar ook mee!

Neem contact op met Jaap via [email protected] en vraag naar de mogelijkheden.

Ik wil ook tassen bedrukken!

Bent u geïnspireerd door deze geweldige actie en denk u; “zoiets wil ik ook wel gaan doen”? Neem dan contact op met [email protected]. Misschien kunnen we dan voor uw actie ook wel tassen bedrukken.

Kijk ook wat Maxilia nog meer doet in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *