Duurzaam bidons bedrukken 


Duurzaam bidons bedrukken

Design. Bidon. Verschillende kleuren. Filosofie. Nederland. Nepal. Dit zijn zomaar wat kernwoorden die passen bij dit duurzame en maatschappelijk verantwoorde product. Een visie op wat een zeer doordacht concept is om op alle fronten winst te boeken. Hoe kan een plastic bidon zorgen voor minder plastic op de wereld? Duurzaam bidons bedrukken.

Het idee

In 2009 werd het idee geboren; een duurzame waterfles die niet alleen voor de gebruiker voordelig was, maar een veel groter doel diende. Merijn Everaarts, de oprichter van Dopper zag een oplossing voor een groot probleem; de plastic soep. De gigantische hoeveelheden plastic die in de zee drijven, veroorzaakt door onnodig veel bronwater te verpakken.
Maar waarom? Er is toch niets mis met ons zuivere kraanwater? Nee. Dus kwam er de Dopper.

Duurzaam bidons bedrukken
Simpel, maar doeltreffend Dutch design; de Dopper.

Waarom duurzaam?

De filosofie achter de Dopper is uitgebreid en snijdt hout. Een mooi voorbeeld van een geïntegreerd plan. Een ‘Dopper-ambassadeur’ koopt een fles en gebruikt deze om kraanwater te drinken, daarnaast wordt verwacht dat iedere gebruiker een stuk zwerfplastic opruimt én andere mensen op de hoogte brengt van de filosofie achter Dopper.
Maar dat is nog niet alles; van elke bidon die verkocht wordt gaat 10% van het verkoopbedrag naar een waterproject in Nepal!

Water in Nepal

Het waterbeheer in Nepal verkeert in een schrijnende toestand. Ruim 11% van de bevolking heeft geen toegang tot veilig drinkwater en meer dan 70% heeft geen beschikking over sanitaire voorzieningen. Dopper zet zich hier voor in en heeft een via de Stichting Dopper Foundation waterprojecten opgezet, onder andere in Simavi. Hier wordt het oude voorbeeld; “geef een man een vis en hij zal eten, geef een man een hengel en hij zal vissen” in de praktijk gebracht. De stichting zorgt namelijk niet alleen voor waterpompen en sanitair, maar geeft de lokale bevolking ook voorlichting en educatie over hoe ze zelf op een zo gezond mogelijke manier het water kunnen gebruiken. Daarnaast wordt verwacht dat de mensen zelf de systemen onderhouden.
Het project is inmiddels uitgebreid naar Baglun, een ander dorp in Nepal waar onze hulp hard nodig is! Bekijk het zelf in deze video.

In 3 stappen duurzaam bidons bedrukken.
In 3 stappen de Dopper uitgelegd.

Duurzaam bidons bedrukken

Hoe kunnen wij ons steentje bijdragen? Maxilia verkoopt de Dopper bidons ook en maakt het mogelijk dat ze persoonlijk worden met je eigen logo! Zo kunnen we samen duurzaam bidons bedrukken!
De Dopper is leverbaar in 5 hippe kleuren en tot maximaal 4 kleuren te bedrukken, zodat we voor ieder wat wils kunnen leveren. Een ideaal promotiemiddel of relatiegeschenk om je bedrijf in een verantwoord daglicht te zetten en zo een stap in de goede richting te doen voor een betere wereld waarin iedereen toegang heeft tot schoon drinkwater!
Vele grote en kleinere bedrijven gingen u al voor in het duurzaam bidons bedrukken! Kijk voor de mogelijkheden en voorbeelden op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *